Amcaoğlu nasıl yazılır TDK?
Tüm kaynaklara göre, bir yazım hatası olan amcaoğlu kelimesi yanına yazılmalıdır. Birçok kişi bunları tek tek yazarak yazım hatası yapsa da, doğru hata her zaman yanına yazılmalıdır. Her birey “uncaoglu” kelimesini yanına “uncaoglu” olarak kullanmalıdır.
Namağlup nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla “na defeated” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı ise undefeated olmalıdır.
Eloğlu nasıl yazılır TDK?
ELOĞLU SÖZCÜĞÜ TDK’YA GÖRE NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak için 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun sözlükleri ve derlemelerine web sitesi üzerinden ulaşılabilir. TDK sözlüklerine göre “eloğlu” birleşik bir yazımdır. Bazı kaynaklarda “el son” kullanımı bir yazım yanlışıdır.
Dayı oğlu nasıl yazılır TDK?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük harfle yazılmalıdır.
Emmi oğlu nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla emmioğlu, emmoğlu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “uncle son” şeklinde olmalıdır.
Çapanoğlu nasıl yazılır?
Oğul-kız sözcükler: Çapanoğlu, eloğlu, elkızı vb. bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle kurulan tasvir fiilleri, -a, -e, -ı, -i, -u, -ü gerund ekleriyle yan yana yazılır: düşünmek, almak, uyumak, durmak, gelmek, dikey yazmak vb.
Ardarda Türkçe nasıl yazılır?
Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.
Ateşböceği nasıl yazılır TDK?
Ağustos böceği, ateş böceği, cırcır böceği, hamamböceği, ipek böceği, çiçek sineği, uğur böceği; kınkanatlı böcek, salyangoz vb. At sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.
Sene başı nasıl yazılır?
Yeni Yıl kelimesinin doğru yazımına ilişkin tutarlı bir görüştür. Bu nedenle, “Yeni Yıl” kelimesini yazarken yazım hatasından kaçınmak için “yıl” ve “başlangıç” kelimeleri birlikte kullanılmalıdır.
Hinoğlu hin nasıl yazılır TDK?
HİNOĞLUHİN KELİMESİNİN ANLAMI: Çok zeki ve her zamanın koşullarına uyum sağlayabilen kişi anlamına gelir. Bu kelime genellikle hin son hin olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı hinoğluhin olmalıdır.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Ahmetciğim ayrılır mı?
UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…
Doktor Bey nasıl yazılır?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.
Çörek otu nasıl yazılır?
TDK’ya göre, siyah kimyon kelimesinin doğru bir yazımı vardır. TDK’ya göre, siyah kimyon ayrı yazılması gereken bir sözcük türüdür.
Ahmet amca nasıl yazılır TDK?
NOT: Akrabalık belirten kelimeler büyük harfle başlamaz. Ancak, akrabalık belirten kelimeler önce geldiğinde, lakap işlevi gördükleri için büyük harfle başlarlar. Ahmet Amca bana yardım etti.
Ali Bey nasıl yazılır?
“Ali Bey, Ayşe Hanım”? Cevap: Derneğimizin büyük harf kullanım kılavuzunu kullanmanızı öneririz. “İnönü, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi.” İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe “Hanımefendi…” formları doğrudur.
İsimden sonra gelen amca nasıl yazılır?
Sonunda büyük ve küçük harflerle yazılır. Aradaki talimatlar tam tersi şekilde verilir. Eğer devam ederse küçük harfle yazılır ve en üstteyse büyük harfle yazılır, çünkü bu bir takma addır. Kişinin adından sonra akrabalık kelimesinin büyük harfle yazılması yalnızca tarihi ve efsanevi kişiler için geçerlidir.
Akrabalık adları nasıl yazılır TDK?
Akrabalık adı ve lakap veya ünvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Baba Gündüz, Kemal Amca, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb. NOT: Akrabalık belirten kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablamın yanına gittim. Ayşe teyzemin pastası çok lezzetliydi.