Makalede yazar adı nereye yazılır?
Yazarın adı(adresleri) ve adresi(adresleri) makale başlığının ortasında yer almalı, soyadı büyük harfle yazılmalı ve yazarın ünvanı, kurumu ve e-posta adresi yer almalıdır.
Makalenin yazarı kimdir?
Makale yazarı veya metin yazarı, belirli bir konu hakkında derinlemesine araştırma yaparak, doğru kaynaklardan güvenilir bilgileri derleyen ve bunları yazılı hale getiren kişidir.
Makalenin yayın yılı nerede yazar?
* Kaynağın tamamına atıf yapılırken yazarın soyadı ve yayın yılı parantez içinde verilir.
Makalenin amacı nerede yazar?
Giriş bölümü, araştırma konusunun (probleminin) tanımı, araştırmanın amacı ve önemi gibi bilgilerin yer aldığı bir sunumdur.
Yazar isimleri nasıl yazılır?
Yazar adları önce soyadı, sonra da ismin ilk harfi büyük olacak şekilde yazılır. Birden fazla yazarı olan makalelerde, ilk yazar ilk ve soyadından sonra, diğer yazarlar ise ilk ve soyadlarına göre sıralanır. Yazarı bilinmeyen makalelerde, yazarın adı yerine yayın tarihinden önce makalenin başlığı yazılır.
Makalede başlıca yazar kimdir?
Tanımlar: Baş yazar: Aşağıda listelenen makalelerde aday baş yazar olarak belirtilir. a) Tek yazarlı makaleler b) Makalenin ilk yazarı c) Danışmanlığını yaptığı doktora öğrencisi/öğrencileriyle birlikte yazdığı makaleler (aynı makalede birden fazla öğrenci ve ikinci danışman yer alabilir).
Makale yazarı ne demek?
Makale yazarı, bilgi ve deneyimini kullanarak belirli bir konuyu araştırıp makale yazan kişidir.
Makale yazarı nasıl olmalı?
İçerik – Nasıl makale yazarı olunur? Hızlı ve tutarlı bir şekilde yazma yeteneği. Çeşitli konularda yazma yeteneği.
Yazar kimlere denir?
Yazar, fikirleri iletmek, duygu ve hisleri uyandırmak veya eğlendirmek amacıyla çeşitli yazı stilleri, türleri ve teknikleriyle yazılı sözcükler kullanan kişidir.
Makalenin cilt numarası nerede yazar?
Atıf yapılan kaynak ciltlerden oluşuyorsa, cilt numarası sayfa numarasından ve “C”den önce yazılır. Bu kısaltma ile belirtilir. İngilizce makalelerde cilt “Col.” olarak anılır. kısaltması kullanılır.
Bir makalenin bölümleri nelerdir?
Makalenin bölümleri: Makalenin genel bölümleri; başlık sayfası, özet ve anahtar kelimeler, metin, bibliyografya, tablolar, şekiller ve dipnotlardan oluşmalıdır.
Makalede ünvan nasıl yazılır?
Yazar adı belirtilirken akademik ünvan verilmez. Yazar(lar)ın ünvanı, adların altına (*) işareti konularak belirtilir. Ünvandan sonra yazarın çalıştığı kurumun (üniversite, fakülte, bölüm vb.) adı verilir.
Makale kaçıncı kişi ağzından yazılır?
Makaleler yazılırken üçüncü şahıs anlatımı kullanılmalıdır.
Makale hangi renk kalemle yazılır?
Dilekçe yazılırken mavi kalem kullanılmalı, kurşun kalem kullanılmamalıdır.
Makale düzeni nasıl olmalı?
Makale metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto, 1 punto ve sayfanın iki yanına hizalı olarak yazılmalıdır.
Makale ödevinde isim nereye yazılır?
İlk sayfanın sol üst köşesine yazarın adı ve soyadı, ödev teslim edilen öğretim üyesinin kısa ünvanı ve soyadı, ders kodu ve teslim tarihi tek satır aralığıyla yazılmalıdır. Yazarın soyadı ve sayfa numarası tüm sayfaların sağ üst köşesindeki “Başlık” bölümünde görünmelidir.
Kaynakçada yazar ismi nasıl yazılır?
Kaynaklar yazarların soyadlarına göre alfabetik sıraya göre düzenlenmelidir. Altı veya daha az yazarı olan yayınlarda, tüm isimler yazılmalı ve (,) ile ayrılmalıdır; altıdan fazla yazarı olan yayınlarda, ilk altı yazarın adı yazılmalı ve ardından “et al.” ifadesi eklenmelidir.
Makale yazarken atıf nasıl yapılır?
Yazarın adı ve soyadı, tezin adı (tırnak içinde, italik olmadan), yayın bilgisi, üniversite adı, enstitü ve bölüm adı, şehir ve yıl yazılmalıdır. Aynı kaynağa ikinci kez atıf yapılırken yazarın soyadı, yıl ve sayfa numarası yazılabilir.
Makalede cilt no nerede yazar?
Atıf yapılan kaynak ciltlerden oluşuyorsa cilt numarası sayfa numarasından ve “C”den önce yazılır. Bu kısaltma ile belirtilir.