Aile planlaması polikliniğinde ne yapılır?
Bu alanda, doğum kontrol yöntemleriyle ilgili sorun yaşayan veya bu yöntemlerden bağımsız olan kişiler, diğer jinekolojik sorunları hakkında danışmanlık alabilir ve rutin muayenelerini yaptırabilirler. Tüm muayeneler uzman doktor ve hemşire gözetiminde yapılır.
Devlet hastanesinde aile planlaması var mı?
Kamu hastanelerinin aile planlaması klinikleri ve doğumevlerinde de hizmetler yaygın olarak sunulmaktadır.
Aile planlaması için nereye başvurulur?
Anne-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü
Aile planlaması için hangi bölümden randevu alınır?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde gebelik öncesi gerekli muayene ve bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Aile planlaması kimlere verilir?
Çocuk sahibi olmak için başarısız girişimlerde bulunmuş çiftleri aramak ve gerekli testleri ve takip ziyaretlerini yapmak da aile planlaması hizmetlerinin kapsamına girer. 19 yaş altı ve 35 yaş üstü gebelikler çeşitli koşullar nedeniyle komplike olabilir.
Ücretsiz spiral nerede takılır?
Aile hekiminizin uygun gördüğü ve ailelerimizin tercihleri dikkate alınarak yöntemler kullanılacaktır. Bu yöntemler arasında; hap, kondom, rahim içi araç (RİA) Aile Sağlığı Merkezimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Aile planlaması için randevu nasıl alınır?
Aile hekiminizden randevu almak için Alo 182’yi arayabilir, www..tr adresini ziyaret edebilir, web sitesini veya mobil cihazlarınızı kullanabilirsiniz.
Deri altı çubuk implant devlet hastanesinde yapılır mı?
Özel ve kamu hastanelerinde deri altı implantasyon için belirli bir ücret alınmaktadır. Zahmetsiz ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi olmasına rağmen, kadınlar buna karşı önyargıyla karşılaşabilir.
Evlilik terapisti devlette var mı?
Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlar, bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya en yakın sosyal hizmet merkezine şahsen başvurarak randevu sistemiyle aile danışmanlığı hizmetine erişebilirler.
Sağlık ocaklarında aile planlaması var mı?
Aile Sağlığı Merkezine gidebilir ve aile hekiminizden veya hemşirenizden ve ebenizden aile planlaması ve istenmeyen gebelikleri önleme yöntemleri hakkında tavsiye alabilirsiniz. Bu konsültasyonda, sizin için hangi yöntemin uygun olduğunu ve bu yöntemi nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
İki gün yöntemi nedir?
Spermin vajinal kanalda ve/veya kadının rahminde sadece 24-72 saat yaşayabileceği varsayımı. Servikal akıntının tespitine dayanan, DSÖ tarafından tanınan “iki günlük yöntem”, doğurganlık tespitinin en son kabul gören yöntemlerinden biridir. Bu yöntemde kadın kendine iki soru sorar.
Aile planlamasının faydaları nelerdir?
Aile planlamasının temel amacı; aşırı doğurganlığı (çoğul ve sık gebelikler) önlemek, gebelik ve doğum nedeniyle anne ve çocuğun sağlığı üzerinde oluşabilecek olumsuz etkileri önlemek, olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ve çocuksuz ailelerin çocuk sahibi olmasını sağlamaktır.
Aile planlaması polikliniği ne yapar?
Aile planlamasının amaçlarından biri de aile kurumunun temeli olan çocuklar için uygun bir ortam planlamak ve ebeveynlerin gebelik öncesi, gebelik süreci ve gebelik sonrası süreçte yapılması gerekenler konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamaktır.
Kadın doğum memeye bakar mı?
Meme hastalıkları jinekoloji ve obstetrik uzmanlık eğitiminin bir parçası değildir. Kadın doğum uzmanları ve obstetrisyenler meme kanseri, iyi huylu meme tümörlerinin bakımı, memenin inflamatuar hastalıkları ve meme rekonstrüksiyonu gerektiren hastalıklar konusunda ne bilgiye ne de deneyime sahiptir.
Devlette detaylı ultrason için hangi bölümden randevu alınır?
Devlet hastanelerinde Perinatoloji veya Radyoloji bölümünden detaylı ultrason muayenesi için randevu alınabilir. Ancak detaylı ultrason randevusu doğrudan alınamaz. Öncelikle Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde muayene olmanız gerekir.
Hastanelerdeki aile planlaması nedir?
Aile Planlaması Polikliniğimiz hastanemizin 2. katında hizmet vermektedir. Aile planlaması, çiftlerin istedikleri zaman, istedikleri sayıda ve sağlıklı aralıklarla bakabilecekleri çocuklara sahip olmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir sistemdir. Aile planlaması, sahip olabilecekleri çocuk sayısını sınırlamak anlamına gelmez.
Kadın doğum polikliniğinde neler yapılır?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde rahim ve yumurtalıkların muayenesi için yapılan bazı işlem ve muayeneleri şöyle sıralayabiliriz. Kanser tarama testleri.
Gebe izlem polikliniğinde ne yapılır?
Gebelik kliniğimizde doğum sonrası bakım için ultrason taramaları ve non-stres testler (NST) gibi uygulamalar rutin muayeneye dahildir ve randevu gerektirmez. Doğum sonrası bakımda Down sendromunun tespiti için üçlü tarama testi rutin olarak gebeliğin 15. haftasında yapılır.
Sağlık ocağı aile planlaması nedir?
– Sağlık merkezlerinden bize ulaşabilirsiniz. Aile planlaması nedir? Aileler her an bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmalı, çocuğu olmayanlara da çocuk sahibi olmaları için yardımcı olunmalıdır. Aile planlamasının amacı ailenin sağlığını korumak ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır.